Bankkártyás fizetés

SAHINKLINIKA

2220 Vecsés, Kisfaludy u. 26.

H-P:    8:00-19:00
SZ:     10:00-14:00 Ügyelet


Mobil:      +36-30-948-0795
Rendelő: +36-29-353-025

Klikk ide a részletekért...


Kövessen minket a Facebookon
Rendelés: H-P 8-19 | Ügyeleti rendelés: SZ 10-14 | Cím: 2220 Vecsés, Kisfaludy u. 26. | Tel: 29/353-025

SAHINKLINIKA - ÁLLATORVOSI RENDELŐ
Kisállat rendelő és kórházi ellátás

Mi gondoskodunk az Ön kedvencéről

Általános orvosi vizsgálat


Általános orvosi vizsgálat logo

Ahogy az Ön jó egészsége is a házi orvosától, úgy kedvence egészségi állapota is az Ön és az állatorvos közötti hosszú kapcsolatban rejlik.
Szerencsés, ha az állatorvos kölyökkorától ismeri az állatot, hiszen így előbb észreveszi az apróbb különbségeket az évek során. Minden évben,általában a védőoltások beadásakor részletes betegvizsgálatot végzünk és az adatokat regisztráljuk. A korábban feljegyzett vizsgálatok anyaga nagyban segít bennünket abban, hogy teljes képet nyerjünk a vizsgált páciensről. Tudjuk például azt, hogy mire allergiás, mit szeret enni, mikor kezdi hullatni a szőrét, vagy éppen mitől van hasmenése.
Ha valamilyen elváltozást tapasztalunk, felhívjuk a gazdi figyelmét arra, hogy szerintünk milyen vizsgálatot vagy beavatkozást javaslunk annak érdekében, hogy megelőzzük a nagyobb bajt. A vizsgálat jó alkalmat ad arra, hogy a felmerülő kérdésekre válaszolni tudjunk, akár az állat egészségével akár magatartásával kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

A betegvizsgálat

Általában megkérdezzük, hogy milyen egészségügyi háttere volt az állatnak. Készüljön fel arra, hogy rákérdezünk kedvencének magatartási formáira is. Változott-e az étvágya, mennyi folyadékot fogyaszt az utóbbi időben, táplálkozik-e rendszeresen, esetleg kihagyja az étkezéseket. A fülétől a farkáig megvizsgáljuk állatát és felvesszük az un. alapértékeket.

A nedves orr nem jelent jó egészséget is egyben

Az orr nem az egészség barométere, ahogy sokan gondolják. Megvizsgáljuk a páciens orrát, vizsgáljuk az orrfolyást az orr színét nedvességét és formáját is.

A fül gyakran beteg

Nem rázza a fejét?- kérdezzük a tulajdonostól, aki általában meglepődik a kérdésen és igen gyakran rövid gondolkodás után azt válaszolja, hogy de igen! A külső hallójárat egy nagyon mélyre vezető kissé kanyarulatos csatorna, amelyet csak speciális vizsgáló műszerrel lehet tökéletesen átvizsgálni. Gyakran idegen test (pl.:toklász) fúródik bele, de sokszor különböző fertőző anyagok okoznak súlyos gyulladást és kellemetlenséget állatainknak.

A szem mutatja egy állat egészségi állapotát a leghitelesebben

A szem vizsgálata alkalmával nagyon sok-sok betegségre utaló jelet vehetünk észre (sárgaság, vérfogyottság, stb). Ha gyanú van rá a szem mélyebb rétegeibe is betekintünk.

A szájüreg vizsgálatat az egyik legfontosabb feladat

Az íny a fogak a nyelv a szájpadlás gyakran apró jelzéseket adnak a vizsgáló számára, hogy bizonyos életfolyamatok nem zajlanak rendjén.

A mellkasban lévő szervek: a tüdő és szív meghallgatása

Sztetoszkóppal a mellkasban lévő szervek hangját felerősödve halljuk és így az elváltozásokat már korán kiszűrhetjük.

Az egészséges bőr a jó egészség tükre

A legnagyobb szerve testünknek. Ha az állatunk jó kondícióban van és egészséges, akkor általában a bőre ép, szőre fényes. Sokszor a szőr hullása figyelmeztet bennünket arra, hogy a szervezetben zajló folyamatok rossz irányt vettek.

A tapintás érzése

Az ujjak segítségével hasi szervek állapotát vizsgáljuk. A tapintással a belső szervek állapotát mérjük fel és a rendellenességeket fedezzük fel. Az állat kondícióját izmainak, csontjainak állapotát vizsgáljuk. Az ízületeket a bőrt a nyirokcsomókat szintén tapintjuk, gyakran igen lényeges információt nyerünk.

A farok és végbél környékének vizsgálata

A farok és végbél területének rutinszerű megtekintése soha sem marad el, hiszen a hasmenés gyakran szennyezi a régiót és a „bűzmirigy” (paraanalis mirigy) gyulladása is fennállhat.

Pajzsmirigy

Gyakran, főleg időseb állatokban tapasztalhatunk pajzsmirigy megbetegedéseket.A szerv megduzzadásának felismerése igen fontos.