Bankkártyás fizetés

SAHINKLINIKA

2220 Vecsés, Kisfaludy u. 26.

H-P:    8:00-19:00
SZ:     10:00-14:00 Ügyelet


Mobil:      +36-30-948-0795
Rendelő: +36-29-353-025

Klikk ide a részletekért...


Kövessen minket a Facebookon
Rendelés: H-P 8-19 | Ügyeleti rendelés: SZ 10-14 | Cím: 2220 Vecsés, Kisfaludy u. 26. | Tel: 29/353-025

SAHINKLINIKA - ÁLLATORVOSI RENDELŐ
Kisállat rendelő és kórházi ellátás

Mi gondoskodunk az Ön kedvencéről

Védőoltások

Védőoltás logo

 Mikor kell a cicámat oltatni?  Mikor kell a kutyusomat oltani?  Miért szükséges annyi szurit kapnia a kölyköknek?  A vakcinák biztonságosak?  Milyen mellékhatások fordulhatnak elő?  Milyen betegségek ellen oltassam be állatomat?  Ha nem jár ki az utcára pl. a macskám, miért kell beoltatni?  Ha egy idősebb állatom van (pl.: kaptam valakitől) és nincs oltva, szintén több oltás szükséges ahhoz, hogy védett legyen?  Mi történik, ha nem viszem el az ismétlő oltásra?  Miért szükséges megvizsgálni oltás előtt az állatot?


Mikor kell a cicámat oltatni?

Általában azt javasoljuk, hogy 8 hetes korban kapják meg az első oltást, majd 12 hetes korban az ismétlő védőoltást adassuk be. Súlyos fertőzésnek kitett környezetben már 6 hetes korban is oltani szotunk. Felnőtt állat esetében az évenkénti oltási program elegendő.

Mikor kell a kutyusomat oltani?

Azt javasoljuk, hogy ha az anyakutya oltásait nem ismerjük, akkor már 6 hetes korban célszerű az első védőoltást megkapnia a kölyöknek. A további oltási programot az állatorvos fogja meghatározni.

Miért szükséges annyi szurit kapnia a kölyköknek?

Az anyatejet szopó kölykök a mama tejével együtt védőanyagokat (antitesteket) kapnak, ami megvédi őket az életük első hónapjában a fertőző betegségekkel szemben. Ha túlságosan korán adjuk be az első védőoltást, akkor ezek a védősejtek hatástalanítják a vakcinánkat és elmarad a védelem kialakulása. Az ismételt oltások 2-3 hetes időközönként történő beadása a kölyökben saját ellenanyagok termelését indítja be, így később az igazán veszélyes fertőző anyaggal való találkozás nem lesz veszélyes számára, hiszen ezek az ellenanyagok felismerik a veszélyes vírust, és védekezni tud ellene.

A vakcinák biztonságosak?

Rengeteg fiatal állatot oltanak a világon az állatorvosok, és alig akad mellékhatás.

Milyen mellékhatások fordulhatnak elő?

Átmeneti jelleggel étvágytalanokká válhatnak, kissé megemelkedhet a hőmérsékletük, néha émelygés, bizonytalan járás előfordulhat, de ez csak annak a jele, hogy a vakcina hatásosan kifejtette hatását.

Milyen betegségek ellen oltassam be állatomat?

Az immunológia szabályinak alkalmazásával ajánlok egy oltási programot, amely a legmegfelelőbb kedvencének.

Ha nem jár ki az utcára pl. a macskám, miért kell beoltatni?

Nagyon sok vírusos betegség kórokozója a levegő útján terjed. Emellett cipőnkön is bevihetők a lakásba. Akár vendég állat is behozhatja.

Ha egy idősebb állatom van (pl.: kaptam valakitől) és nincs oltva, szintén több oltás szükséges ahhoz, hogy védett legyen?

Igen. Ahhoz, hogy egy biztonságos immunállapot kialakulhasson több, az immunrendszer stimulálását végző oltásra van szükség.

Mi történik, ha nem viszem el az ismétlő oltásra?

Nem alakul ki megfelelő védelem az immunrendszerben, sőt rövid idő alatt el is veszítheti a védekezőképességét az állat.

Miért szükséges megvizsgálni oltás előtt az állatot?

Csak egészséges állat kaphat oltást, mert a beteg állatokban nem alakul ki megfelelő védelem a fertőző betegségekkel szemben.